0

Zendermanager Menno de Boer: “3FM klonk een tikkie te negatief”

“Ik vind dat 3FM de afgelopen jaren te negatief is geweest en dat we nu aan de vooravond staan van een positiever station.” In reactie op de nieuwe programmering van 3FM schrijft Menno de Boer, de manager van de zender, in het AD: “Eerlijk is eerlijk: met de vorige programmering hebben we niet zo’n sterke line-up kunnen realiseren. Met de vorige programmering is het ons niet gelukt omdat het oneerlijk was.

mennodeboer

het programmaschema van 3FM gaat flink veranderen, met een nieuwe ochtend- en middagshow ter vervanging van bestaande programma’s. Dit was een groot verlies voor Sander Hoogendoorn, die moest stoppen met zijn vroege show. Ook Frank van der Lende en Eva Koreman werden uit het middagprogramma ontslagen.

“Het is altijd een klap voor je ego als je een drivetime programma verliest, omdat het zo’n prestatie is voor radiomakers”, legt Menno uit. “Natuurlijk is het pijnlijk, maar ik ben blij dat hun toewijding aan de naam 3FM zo sterk is.”

‘Woke’ of ‘Randstedelijk’

De afgelopen jaren is het Afrikaans jongerenmuziekstation YFM vaak “woke” of “te Randstad” genoemd, ook al wonen de luisteraars meestal buiten de Randstad.

Menno wil het woord “wakker” niet gebruiken Ik noem het bezorgd. We willen meer vitaliteit en levenslust uitstralen. Sociale thema’s zijn nog steeds belangrijk voor 3FM. Serious Request komt binnenkort ook weer terug. Maar ik geloof dat 3FM zich best zorgen maakte over de wereld waarin we leven. Zowel wat betreft het klimaat als de opkomst van bepaalde groepen, het is voorstelbaar. Je moet er niet een te groot aandachtspunt van maken in je programmering”, zegt hij.”

Lees verder:  NPO reageert op CvdM-rapport: “Omroepbestel is niet beheersbaar”

Voorganger

Menno is een andere weg ingeslagen dan Sharid Alles, die eind 2017 vertrok bij 3FM. Zij wijzigde als zendermanager meerdere malen de programmering, het genre en de richting van het station, maar dit leek de kijkcijfers niet te verbeteren.

3FM heeft de afgelopen jaren zoveel verschillende dingen gedaan dat mensen ons zijn vergeten, vindt Menno. We moeten onderscheidend zijn en weer in het luisterpatroon komen, voegt hij er in het document aan toe.

Avatar van RadioFmLuisteren

RadioFmLuisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *