Netherlands Veronicateam
Veronicateam
OFFLINE LIVE

Veronicateam

Country: Netherlands
Genres : OudjesPopVolk

veronicateam-luisteren

Radio Veronica heeft een interessante geschiedenis achter de rug. Het begon als een zeezender, werd daarna een publieke omroep en ging uiteindelijk in de jaren negentig commercieel met Hitradio Veronica, voordat het werd opgekocht door een ander bedrijf dat de naam veranderde in "Veronica".

Veronica FM was in 2001 een klein station, maar het had grootse plannen voor de toekomst. Toen Sky Radio Group in 2003 een eigen versie van dit populaire radiomerk startte met een volledig vrouwelijk team aan het roer, ging het helemaal los! We beginnen het radiostation met een jaren '80 en '90 muziekmix. Dit wordt mede bepaald door onze voorwaarden die aan deze kavel verbonden zijn - zo moet 95% van alle nummers die gedurende een dag gedraaid worden minstens 5 jaar oud zijn!

Niels Hoogland, een doorgewinterde veteraan in de omroepwereld, kreeg in 2013 de leiding over Radio Veronica. Hij had één doel voor ogen: het station nieuw leven inblazen en radicale veranderingen doorvoeren om nieuwe luisteraars aan te trekken en tegelijkertijd de gevestigde fans tevreden te houden! Met Bart van Leeuwen weg (hij vertrok voor een andere baan), Martijn Muijs kwam over van 538 kHz KLZO waar hij succes had met soortgelijke programmering formats, dus je kunt verwachten grote dingen van hem hier ook! In het najaar van 2014 wordt Hoogland ontslagen en neemt Erik de Zwart het stokje over als directeur.

Radio Veronica gaat in 2016-2017 fuseren met drie andere zenders. Het nieuwe bedrijf, Talpa Radio krijgt de volledig vrouwelijke ochtendshow en Giel Beelen host deze vanaf augustus 2017 tot 2019 wanneer Wilfred Genee het overneemt voor een middagdienst! Rob Stenders maakt in april 2021 de overstap van TV2. Hij wordt zendermanager en presentator bij Radio Veronica, waar hij de programmering zal herzien met de hulp van Danny Vera en Ronald Giphart, die onlangs is ingehuurd vanwege zijn expertise op het gebied van muziektrends. Ze kijken met spanning uit naar toekomstige shows!