Simone FM
OFFLINE LIVE

Simone FM

Het Nederlandse radiostation Simone FM is te ontvangen in Noord- en Oost-Nederland. De studio bevindt zich in Emmen, wat het voor luisteraars in Drenthe en Friesland gemakkelijk maakt om af te stemmen op hun favoriete muziek! Je vindt ze op 99.2 MHz met een antenne-radius van meer dan 50 km zodat je niets hoeft te missen, zelfs als je locatie niet meer open kanalen toelaat.

simone-fm-luisteren

Simone FM is een populair 24-uurs radiostation dat pop- en rockmuziek uitzendt voor de leeftijdsgroep van 20 tot 49 jaar. Ze bieden ook nieuws, verkeersinformatie en lokaal gerichte programma's zoals "On The Record met Rob Smith". Zijn luisteraars kunnen hem elke zaterdag van 7.00 tot 12.00 uur live in de ether horen en op zondag tussen 8.00 en 12.00 uur.

Simone FM is een historisch zendstation dat al meer dan 20 jaar actief is. De eerste uitzendingen vonden plaats in 1998 via de kabel, wat hen tot één van de oudste nog actieve regionale commerciële radiostations maakt! Om een FM-pakket te kunnen aanvragen, moest een omroep vóór 1 mei 1998 als omroep actief zijn. Het Agentschap Telecom gaf pas toestemming om uit te zenden op dat moment, wat betekende dat ze vroeg in hun geschiedenis een aanvraag misten.

Het station kon wat terrein goedmaken door een vergunning te krijgen en zich voor te bereiden, maar het is nog steeds niet genoeg tijd als je bedenkt hoe lang geleden dit allemaal gebeurd is! Uiteindelijk lukte het Radio Simone in 2003 om kavel B14 te bemachtigen met daarin drie etherfrequenties. De naam van dit zendstation is nu bekend als Simone FM en het is in heel Nederland te vinden!

Het station is niet alleen een springplank voor getalenteerde jonge mensen, maar ook een gelegenheid om ervaring op te doen in de industrie. Enkele DJ namen die van hieruit zijn doorgestroomd zijn onder andere: Jordi Warner (Q-Music) Martijn Biemans en Anton Griep die zowel bij Qmusic als Radio 538 werkt!

Andere leden van Simone FM maakten de overstap naar de publieke omroep. Martijn Woering (RTV Noord / RTV Drenthe) en René Steenbergen werken nu voor een instelling die niet alleen verantwoordelijk is voor de Nederlandse, maar ook voor de internationale berichtgeving; ook op deze zender hosten zij hun eigen show!