RTV Katwijk
OFFLINE LIVE

RTV Katwijk

KRACHTIG AAN DE KUST

RTV Katwijk

RTV Katwijk is de lokale omroep van de gemeente Katwijk in Zuid-Holland, Nederland. De televisieuitzendtijden zijn doordeweeks tussen 12 en 21 uur. Op zondag hebben we geen televisieuitzending. De radioprogramma's worden dagelijks opgenomen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat 24 uur per etage.

Geschiedenis

Vereniging Lokale Omroep Katwijk (VLOK) is in 1982 opgericht als een non-profit organisatie. In 2007 is de omroep gefuseerd met SOR/Mebora uit Rijnsburg tot RTV Katwijk. De omroep biedt zowel radio- als televisieprogramma's, waarbij de nadruk ligt op lokaal en regionaal nieuws.

RTV Katwijk heeft in het verleden diverse onderscheidingen gewonnen op de rtv-festivals van OLON. Vrijwilliger RTV Katwijk heeft ongeveer 200 medewerkers.

Ontvangst

Op zaterdag 21 mei 2011 heeft RTV Katwijk haar officiële debuut gemaakt met digitale doorgifte. Niet alleen in Katwijk maar ook in omliggende gemeenten is RTV Katwijk te zien op kanaal 41. Het geluid van de radio is te horen onder de kabelkrant. Wanneer er geen televisie-uitzendingen beschikbaar zijn, wordt deze kabelkrant zichtbaar. RTV Katwijk zendt naast het digitale signaal ook een analoog signaal uit.

Programma's

Studio Visserijkade, Grasduinen, Beeldspraak, Kustgangers, Rotatie waren enkele van de bekende tv-programma's die door RTV Katwijk werden geproduceerd. Tegenwoordig zijn programma's als: RTV Magazine, RTV Sport, Maandelijks Interview met de Burgemeester, Katwijk Live (voorheen 13X), Sporen uit het verleden (voorheen Look Up), en Katwijk Centrael. De Hobby Van is een van de huidige aanbiedingen.

RTV Katwijk Sport, RTV Magazine, Roept op tot alle stranden, Hoort het Woord, Maritiem, Country Festival, Kippenvel, Purple Haze, De Musical Voorwaarts

Locatie van de studio

Aan de Ambachtsweg 7G in Katwijk zijn de studio's van RTV Katwijk gevestigd.

De faciliteiten van RTV Katwijk bestaan uit een TV-opnamestudio, een radiostudio en een studio voor het opnemen van radioprogramma's en geluidsfragmenten. De gemeente Katwijk heeft deze ruimte gebruikt voor de opnames van de Cultuurbox.

Contacts

Address RTV Katwijk Postbus 300 2220 AH Katwijk Bezoekadres:Mr. E.N. Rahusenstraat 2a (boven Digros)2225 TW Katwijk ZH