0

Staatssecretaris wil lokale omroepen versterken en stelt werkgroep in

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media is geïnteresseerd in hoe zij de lokale omroep kan verbeteren. Naar aanleiding daarvan is een speciale werkgroep gevormd met vertegenwoordigers van het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), CcdM (Commissariaat voor de Media) en NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen).

nlpo_logo_uitgeschreven

Het ministerie van Digitale Economie, Media en Telecommunicatie en de Nationale Omroep- en Televisieraad bekijken hoe een lokaal toereikend media-aanbod, het aanwijzingsproces voor lokale omroepen, de financiering (inclusief verdeelsleutel) en de rol van de brancheorganisatie in de beleids- en verantwoordingscyclus kunnen worden gerealiseerd. De opgestelde plannen moeten hun weerslag krijgen in latere herzieningen van de Mediawet in 2025.

Volgens de staatssecretaris staan de lokale publieke omroepen “dicht bij” het volk en spelen zij een belangrijke rol in de lokale democratie. Tegelijkertijd staat deze derde laag in het publieke mediabestel onder grote druk. In een debat in de Tweede Kamer over professionalisering van de lokale omroepen en versterking van hun onafhankelijkheid, zou verdere samenwerking tussen lokale zenders, regionale zenders en landelijke publieke zenders goed zijn.

Lees verder:  Tineke de Nooij toch op Radio Veronica, krijgt weekendprogramma
Avatar van RadioFmLuisteren

RadioFmLuisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *