0

Jan Slagter kritisch over NPO-uitlatingen: “NPO is zelf stroperig”

De NPO, niet de omroepen, is debet aan het ‘niet beheersbaar’ zijn van het omroepbestel. Dat zegt Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, in reactie op opmerkingen van de NPO over de toekomst van de publieke omroep. “Er zijn gewoon te veel regels, trage procedures en veel te veel mensen bij de NPO”, voegde Slagter eraan toe.

NPO is zelf stroperig

Het Commissariaat voor de Media (CvdM), de Nederlandse media-autoriteit, is tot de conclusie gekomen dat het publieke bestel moet veranderen om in de toekomst aansluiting te vinden bij de samenleving. “Het is een knieval van NPO-voorzitter Slagter op het rapport”, aldus Jan Slagter.

De directeur omroep merkt op dat het onderzoek van het CvdM is “geschreven door consultants, juristen, en niet door creatieve mensen”. “Het CvdM heeft geen idee wat er speelt bij de omroepen en de NPO”, aldus Slagter. De voorzitter van de NPO moet iets doen aan de regelgeving, betutteling en moeizame registratieprocedures. Laat echte creatieven bij de tv-zenders werken in plaats van er over te zeuren.

Lees verder:  Wanneer stopt de FM radio in Nederland?
Avatar van RadioFmLuisteren

RadioFmLuisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *