0

Hoe Werkt Internet Radio?

Waar we vroeger kasten met radio’s in onze huiskamer hadden staan om onze antenne te optimaliseren voor een sterke ontvangst, kunnen we nu gewoon via het internet naar radio luisteren. Via het internet is radio niet alleen schoner, maar kunt u ook afstemmen op een breder scala aan frequenties. We vertellen u er alles over in dit artikel.

Hoe Werkt Internet Radio?

Wat is internet radio?

De term “internetradio” heeft een aantal betekenissen. Het verwijst letterlijk naar het ontvangen van radiogeluid van het internet. De term “Internetradio” wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar wi-fi radio’s in de huiskamer, en met deze gadget kunt u onmiddellijk uw favoriete radiostation(s) streamen via het internet. Voorheen deden we dat met een analoog signaal, gebaseerd op frequenties met FM/AM.

Hoe luister ik naar radio op het web?

Er zijn verschillende manieren om via het internet naar radio te luisteren. U kunt bijvoorbeeld gewoon uw smartphone in een browser stoppen en afstemmen op uw favoriete radiostation. Een ander alternatief, vooral in het bedrijfsleven, is het gebruik van online radio websites; deze sites geven een uitgebreid overzicht van een groot aantal nationale en internationale radiostations. De website RadioFmLuisteren is een voorbeeld. Tenslotte kunt u investeren in een echte internetradio (vaak wi-fi radio genoemd). We delen graag extra informatie met u!

Hoe werkt een Wi-Fi radio?

De ideale plaats om verbonden te zijn is thuis of op het werk, waar je een goede internetverbinding hebt en toegang tot Wi-Fi. Een draadloos netwerk verbindt je computer met het internet via Wi-Fi (draadloze verbinding) of een internetkabel. Het is nu een stuk gemakkelijker dan toen we allemaal onze antennes moesten afstemmen om de beste zenders lokaal of nationaal te vinden met AM en FM. Je krijgt onmiddellijk toegang tot de zender via het internet, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een antenne. Een wi-fi radio is dus uiterst stabiel en veelzijdig, met wereldwijde radiostations binnen handbereik!

Lees verder:  Wat verdient een radio-dj?

Wat is het verschil tussen DAB radio en internet radio?

DAB+ radio is een type digitale radio dat de laatste tijd aan populariteit wint. DAB staat voor “Digital Audio Broadcast” en is een nieuwe Europese techniek die werkt met een digitaal radiosignaal. Deze techniek werd oorspronkelijk ontworpen in 1990 en heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld. De naam “DAB+” verwijst naar de volgende generatie van DAB, die hetzelfde uitzendformaat gebruikt maar achterwaartse compatibiliteit met oudere ontvangers toevoegt. U hebt er waarschijnlijk al van gehoord als u op zoek bent naar een nieuwe radio of geïnteresseerd bent in de huidige technologie.

Het onderscheid tussen internetradio en DAB+ radio is dat DAB+ radio’s gebruik maken van de ether om signaal te ontvangen (voorheen gebeurde dit met FM via een analoge verbinding), terwijl online radio gebruik maakt van het internet om signaal te ontvangen. Merk op dat, als gevolg van beperkingen in DAB+, alleen Nederlandse radiozenders worden ondersteund door DAB+. Online radio kent geen beperkingen; u kunt bijvoorbeeld luisteren naar BBC News of CNN op CNN International.

Avatar van RadioFmLuisteren

RadioFmLuisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *