0

CvdM: Publieke omroep moet op de schop

Het publieke bestel moet transformeren. Die conclusie trekt het Commissariaat voor de Media in het onderzoek ‘Samen verder kijken‘, waartoe het Commissariaat opdracht gaf in opdracht van de minister voor Media. “Nog langer wachten of alleen maar onderdelen oplappen is geen optie”, aldus de toezichthouder.

CvdM: Publieke omroep moet op de schop

Het Commissariaat stelt dat het omroepbestel in principe nog de architectonische structuur heeft van honderd jaar geleden, toen elke “zuil” van de samenleving een eigen omroep had. Deze groepsvorming kan echter, aldus het CvdM, niet meer worden gekarakteriseerd door enkele specifieke stromingen. De vraag is of het hebben van een relatief klein aantal leden voldoende legitimiteit biedt voor omroeporganisaties om stromingen te vertegenwoordigen zonder dat er sprake is van uitgesproken stromingen in de samenleving.

“De overgang van het mediasysteem gebeurt in een lange tijd, maar onmiddellijke actie is vereist. Anders gaat de tijd aan ons voorbij”, waarschuwt Eringa-Wensing van het Commissariaat. “De huidige politieke partijen moeten in staat worden gesteld zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. Het zou een tragedie zijn als we de toegang tot het aanwezige talent en de kwaliteit van de reeds betrokkenen zouden verliezen.”

Lees verder:  Tineke de Nooij toch op Radio Veronica, krijgt weekendprogramma
Avatar van RadioFmLuisteren

RadioFmLuisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *